no comments

Erityyppisten hiustenpidennysten hyödyt ja haitat

Erityyppisiä  ja laatuisia hiuspidennyksiä on saatavilla nykyään paljon ja kokemukset niistä vaihtelevat yksilöllisesti. Joku on hyvinkin tyytyväinen verkkokaupasta tilattuihin hiustenpidennyksiin, toiset taas vannovat hintavan aitohiuksen ja ammattitaitoisen kampaajan nimiin. Internetin keskustelupalstoilta löytyneekin kokemusta laidasta laitaan.

Tässä mainitut plussat ja miinukset on koottu keskustelupalstoilta kuten vauva.fi, MeNaiset, Demi jne.

Pidennysten plussat ja miinukset

Plussat:
+ Pidennyksillä saa tuuhean ja pitkän tukan nopeasti ilman kasvattamisen vaivaa.
+ Lisukkeita saa erilaisina valmiina : suorina, laineikkaina, kihartuvina.
+ Useimpia voi myös laittaa kuin omia hiuksia : suoristaa, kihartaa jne.
+ Useimpia lisäkkeitä voidaan käyttää uudelleen, kunhan niiden hoidosta on huolehdittu.
+ Ammattitaitoisen kampaajan tekemä pidennys tai tuuhennus ei vahingoita omia hiuksia.
+ Laadukas aito hius ja hyvä kampaaja.
+ Ompelupidennys ei kuluta omaa hiusta.

Miinukset:
– Synteettinen hius ei näytä aidolta.
– Aito hius on hintavampi.
– Ei sovi kovin huonokuntoisille ja käsitellyille hiuksille.
– Huonosti hoidetut tai väärin kiinnitetyt lisäkkeet voivat vahingoittaa omia hiuksia.
– Sinettipidennyksiä poistettaessa tai niiden itsekseen pudotessa voi lähteä omaa hiusta mukana varsinkin jos pidennyksiä ei poista asiaansa osaava ammattilainen.
– Kun  oma hius kasvaa hiusnauhapidennykseen tehty letti löystyy.
– Hoidosta riippuen tyvi voi alkaa rastoittumaan.
– Ommeltavassa  pidennyksessä letit voivat alkuun kiristää päänahkaa.
– Hiuspohjaan lettien alle jäänyt shampoo voi aiheuttaa kutinaa.
– Heippilisäkkeet voivat tuntua märkinä hieman painavammilta.
– Hinta, koska ne voivat tuntua arvokkailta.
– Pitkään yhtäjaksoisesti käytettynä pidennykset rasittavat omaa hiusta.

Katso tästä tubettaja Uino Ainon suosittu video hiustenpidennyksiin liittyen.

Erilaisia hiustenpidennystekniikoita sekä niiden hyvät ja huonot puolet

Hiustenpidennyksiä voidaan kiinnittää eri tavoilla ja kiinnitystapa vaikuttaa hiustenpidennysten kestoon. Pidennykset ja kiinnikkeet kestävät sitä pidempään mitä tarkemmin noudattaa niiden hoito- ohjeita. Erilaisia tekniikoita ovat klipsipidennykset ( clip- on ), sinettipidennykset,   mikrorenkailla tehtävät pidennykset,  teippipidennykset, hiusnauhapidennys sekä uusimpana tekniikkana Mago- solmupidennys. Näistä klipsipidennykset ovat helpoimmat ja nopeimmat kiinnittää itse. Niiden kiinnitykseen kuluu n. 5 min. Mikään kiinnitystapa ei ole niin hankala, etteikö hiuksia voisi kiinnittää kotona omatoimisesti, mutta lisäkäsiä voit tarvita avuksi kun kiinnität vahakiinnitteisiä sinettipidennyksiä.  Apu voi olla tarpeen erityisesti kiinnittäessä pidennysosia niskaan ja pään takaosaan. Koska hiustenpidennys on suhteellisen kallista säästää voi parhaiten sijoittamalla laatuun, laadukkaaseen aitohiukseen sekä ammattitaitoiseen kampaajaan.

Kuvassa klipsillä kiinnitettävät hiustenpidennykset

Klipsipidennykset

Klipsipidennykset ovat suositeltavat kun käytät pidennyksiä ensimmäistä kertaa tai haluat esim. pitkät hiukset vaikka vain  tiettyihin  juhliin. Niitä ei tarvitse pestä niin usein kuin muita pidennyksiä, joita pidetään hiuksissa pitkään.  Klipsipidennysten miinuuksiin voidaankin lukea se, että ne on tarkoitus ottaa illalla pois, niitä ei käytetä esim. nukkuessa, uidessa tai suihkussa, joten uudelleenkiinnittämisen vaiva on edessä, kun taas aiot hiuksia käyttää. Kiinnittämisen hyvät puolet ovat siinä, että se on suhteellisen nopea toimitus ja välineeksi tarvitset vain piikkikamman. Klipsipidennysten huolto ja hoito on siis suhteellisen helppoa, ne harjataan kuivina ja säilytetään kuivassa paikassa kuten suljettu laatikko tai pussi.

Sinettipidennykset

Sinettipidennykset  ovat ohuita hiustupsuja, joiden kiinnitys päässä on kreatiinia. Ne ovat suosituin pidennys ja hyvä valinta niille, jotka eivät käy kampaajalla usein, sillä niiden huoltoväli on pidempi kuin muilla tekniikoilla tehtynä. Voit nukkua, urheilla . uida ym. pidennykset hiuksissasi kuukausien ajan. Sinettipidennykset kiinnitetään hiuksiin sulatettavilla vahasineteillä.  Sinettipidennykset voivat kestää jopa 3 kk . Sinettipidennykset tehtynä aitohiuksesta ovat kalliit. Aloitukseen kuluu 4 punttia hiusta ja maksaa noin. 600 €, huolto on tehtävä 3- 4 kertaa vuodessa, se maksaa n. 250 € kerta. Sinettipidennyksistä on annettu palautetta, että jos tupsussa on kreatiinia, ne voivat aluksi painaa nukkuessa. Huonona puolena on myös se, että vaikka sinettipidennykset eivät muuten vahingoita omaa hiusta, niiden poistaminen sen tekee. Käyttäjien kokemana sinettipidennyksiset hiukset on kivempi laittaa kiinni kuin esim. teippipidennykset.

Teippikiinnitys

Teippikiinnitykset kiinnitetään  erikoisteipillä , jonka paino jakautuu monelle hiukselle. Sen ansiosta lisäkkeet eivät kuluta omia hiuksia eivätkä liu’u pois. Pidennyksiä voi käyttää 6- 8 vkoa, jonka jälkeen ne voi kiinnittää uudelleen vaihtamalla teipin. Pidennysten poisto on yhtä helppoa kuin niiden kiinnitys, poistamiseen tarvitset vain piikkikamman lisäksi poistoaineen. Hyvänä puolena on siis niiden helppo kiinnitys senkin jälkeen , kun teippejä tarvitsee nostaa hiusten kasvettua. Miinus puoliin kuuluu, että teippien liima saattaa ärsyttää päänahkaa. Moni on myös kokenut, että päässä on paljon ylimääräistä ja että teippi näkyy helposti. Myös hiusten pesun on kuvattu olevan hankalampaa teippipidennysten kanssa, koska teipit voi liottautua irti.

Mikrorenkaat

Mikrorenkailla tehtävät kiinnitykset tehdään sopivan värisillä pienillä renkailla, jotka puristetaan hiuksiin kiinni pihdeillä. Kiinnityksen voi aloittaa vasta kun hiukset ovat täysin kuivat. Hiukset tulee siis syvä pestä ennen kiinnitystä , jotta muotoilutuotteiden jäämät ja hiuspohjan rasva ei estä  hiuksen kiinnittymistä mikrorenkaaseen.  Myös silloin kun poistat mikrorenkaita, hiusten tulee olla  kuivat. Kiinnittämiseen tarvitset pihdit ja mikrorenkaita.

Hiusnauhapidennykset

Hiusnauhapidennyksissä  voit itse valita kiinnittämistavan  – nauhan voi ommella  omista hiuksista tehtyyn lettiin, liimata, kiinnittää mikrorenkailla tai siitä voi tehdä klipsipidennykset ompelemalla nauhaan klipsit.

Mago-pidennys

Uusin pidennystekniikka on Mago-solmupidennys , jossa omiin hiuksiin kiinnitetään lisäketupsuja puuvillalangalla. Kiinnitykseen kuluu aikaa n. tunti ja ne kestävät noin 4 kuukautta. Hinta 150- 650 € Solmupidennykset kestävät hiuksissa sellaisenaan 3- 8 kk. Magossa ei käytetä liimoja eikä muitakaan kemikaaleja, joten se on kaikista hellävaraisin omille hiuksille.

Haaveiletko hiustenpidennyksistä? Mitä pitää ottaa huomioon?

Haaveiletko pitkästä, tuuheasta tukasta? Eivätkö kutrisi riitä unelmiesi hääkampaukseen? Tai ehkä haluat pukeutua tulevana halloweenina Samara Morganiksi! Syitä hiusten pidentämiseen on monia, mutta niin on myös erilaisia hiustenpidennyksiä. Ennen kuin säntäät pää kolmantena jalkana verkkokauppaostoksille, lue ja tutustu hiustenpidennysten kiharaiseen maailmaan.

Laatu

Kuontaloa voi pidentää sekä aidoista hiuksista että synteettisistä materiaaleista tehdyillä pidennyksillä. Aito hius on määrällisesti jonkin verran kalliimpi kuin tämän synteettinen siskonsa, mutta lopputulos on tietenkin luonnollisemman näköinen, onhan pidennys oikeaa hiusta. Aito hius myös kestää paremmin muotoilua ja pesua, ja pysyy kauemmin hyvännäköisenä, jos sitä huolletaan oikein. Pitkäkäyttöisyytensä takia aidolla hiuksella on siis hyvä hinta-laatusuhde.

Varsinkin ensikertalaiselle aito hius voi olla myös ongelma. Parhaan lopputuloksen saamiseksi hiuksen laadun tulisi olla mahdollisimman lähellä omien hiusten laatua niin paksuudessa kuin taipuisuudessakin. Hintavuuden takia vikaostoksia ei viitsisi tehdä. Toisaalta apua voi ja kannattaakin pyytää ammattilaiselta ja oikean laadun löydyttyä et enää halua olla ilman pidennyksiä.

Synteettiset materiaalit eivät kestä aikaa, saati hiustenlaittoa yhtä hyvin kuin aito hius. Niistä valmistetut pidennykset voivat kuitenkin olla loistotuotteita, jos niitä ei ole tarkoitus käyttää pitkiä aikoja. Yhden illan juhlakampausta voi hyvin muhevoittaa synteettisillä hiuksilla ja kokeilunhaluinen saa niistä vaikkapa näyttäviä shokkiväriraitoja tai nuudelikiharat.

Pidennysten kiinnitys

Myös pidennysten kiinnitystapoja on useita. Itselle sopivan kiinnitystavan valitsemiseen vaikuttavat omien hiusten ja päänahan kunto sekä se, kuinka pitkäaikaisen pidennyksen haluaa. Pitkäaikaisia kiinnitystapoja ovat esimerkiksi microring -pidennykset, ompelu, virkkaus ja teippaus, kun taas lyhytaikaisempia tapoja ovat muun muassa klipsit, pidennysnauhat, peruukit ja irtoponnarit.

Pitkäaikaisten kiinnitysten suurin etu on tietenkin niiden kesto ja jämäkkyys. Niiden laittaminen on kuitenkin aikaa vievää ja hankalaa, ja paras vaihtoehto onkin kääntyä ammattilaisen puoleen. Tällöin kiinnitysten hinta tulee lyhytaikaisempia ratkaisuja huomattavasti korkeammaksi. Kiinnityksiä tulee huoltaa aika ajoin, jolla pidennykset pysyvät hyvinä eivätkä rasita päänahkaa. Oman hiuksen sekä päänahkan hyvinvoinnin takia olisi suositeltavaa pitää myös taukoja kiinnityshuoltojen välillä.

Jos omat hiukset ovat huonokuntoiset, ohuet tai katkeilevat, lyhytaikaiset kiinnitykset ovat oiva ratkaisu. Tällöin kiinnitys ei rasita päänahkaa tai vahingoita hiusta yhtä paljon kuin pitkäaikainen kiinnitys. Ne on myös helpompi kiinnittää – ja ottaa pois, eikä siihen edes aina tarvita ammattilaisen apua. Helpon kiinnittämisen takia ne sopivat myös juhlakampauksiin ja muihin yksittäisiin erityistilanteisiin. Jos itse hius on hyvässä kunnossa ja sitä säilytetään hellävaroen, kiinnityksiä voidaan myös käyttää useita kertoja.

Pääasiat

Varmasti jokainen hiuspidennyksistä haaveileva toivoo hiustensa näyttävän mahdollisimman hyvältä. Kaikki hiustenpidennystuotteet on valmistettu tätä arvoa silmällä pitäen, ja myös huokeahintaisemmat vaihtoehdot voivat osoittautua loistovalinnoiksi. Itselle sopiva tuote riippuu omista lähtökohdista ja pidennysten käyttötarkoituksesta.

Pidennysten ja kiinnitysten elinkaarta ajatellen sekä aidoista hiuksista että synteettisistä materiaaleista valmistetuilla, pitkä- tai lyhytaikaisesti kiinnitetyillä pidennyksillä on melko hyvä hinta-laatusuhde. Jos haluat pitkäkestoiset, jatkuvakäyttöiset ja luonnollisennäköiset pidennykset, sinun voi olla fiksua sijoittaa kalliimpiin aidoista hiuksista valmistettuihin pidennyksiin. Hinta kertoo hyvin tuotteen kestävyydestä. Halvemmat synteettiset ja lyhytaikaiset tuotteet sopivat sinulle, jos haluat leikitellä kampauksilla tai väreillä ja vaihdat usein tyyliäsi. Ehkä pidennykset ovat sinulle kuin asuste.

Entä mikä on parasta kaikissa hiustenpidennyksissä? Se, että peruuttamattomia virheitä ei voi tehdä. Jos ensimmäinen kokeilemasi laatu, merkki tai kiinnitystapa ei miellytä sinua tai sovi hiuslaadullesi ja päänahkallesi, pidennykset voi aina ottaa pois ja vaihtaa uusiin.

Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Sivuston käyttötiedot lähetetään Googlelle. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sulje