no comments

Kukkakaalipitsa

Kukkakaalipitsa on aivan mainio juttu. Pitsan herkkumaut yhdistettynä siihen ihanaan faktaan, että koko homma koostuu pelkästään terveellisistä kasviksista ja mausteista. Lihaa voi, ja saa, toki lisätä – esimerkiksi chorizo toimii kukkakaalipitsassa aika mukavasti – mutta muuten tämä versio klassisesta perjantai-pitsasta on ns. guilt free, myös kevyempään ruokavalioon sopiva vaihtoehto.

kukkispitsa 1

Kukkakaalipitsan pohja tehdään siis siitä itsestään, eli kukkakaalista. Pohja’taikinaan’ tarvitsen yhden keskikokoisen kukkakaalin, juustoraastetta ja pari kananmunaa.

  • Tee kukkakaalista pientä haketta joko sauvasekoittimella, tai vaihtoehtoisesti manuaalisesti raastimella.
  • Kuullota kukkakaalihake pannulla tilkassa öljyä niin, että osa kukkakaaleista hieman (vain hieman) ruskettuu.
  • Siirrä kukkakaali pannusta kulhoon ja sekoita mukaan juustoraaste ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  • Levitä pohjataikina leivinpaperille pellille ja esipaista 200- asteisessa uunissa sen verran, että pinta saa hienoisesti väriä.
  • Ota esipaistettu pitsa uunista, lisää haluamasi täytteet ja paista uunissa toiset 10-15 min.

 

Pitsatäytteissä vain mieliteot ovat rajana. Itse laitoin pohjalle tomaattipyrettä, murskattua valkosipulia ja hienonnettua punaista chiliä. Päälle kasviksia, kuten punasipulia, paprikaa, tomaattia, sieniä, fetaa, mitä ikinä.

Kukkakaalipitsan pohjan koostumus eroaa tavallisesta pitsasta siten, ettei sitä oikein voi syödä käsin… Muissa ominaisuuksissa kasvispohja hakkaa venhäversion kuitenkin mennen tullen: kasvispohja on sekä gluteeniton että kevyempi, kuin normaali pitsapohja.

12660190_10204274761227836_1511371078_n

Itse en ole ollenkaan kova leipomaan, joten jopa normaalin pitsapohjan tekeminen tuntuu aina hieman epäilyttävältä tehtävältä. Kukkakaaliversio on kuitenkin niin yksinkertainen ja nopea, että sitä on tullut valmistettua jo lukuisia kertoja. Kyseessä on myös jokaiseen budjettiin soveltuva ruoka, sillä kaikki raaka-aineet ovat edullisia melkeinpä ympäri vuoden.