no comments

MSM-jauheen terveyshyödyt

Mikä on MSM-jauhe?

MSM on luonnossa oleva, eli orgaaninen ja vesiliukoinen rikkiyhdiste, jota löytyy myös luonnollisessa muodossa jokaisesta ihmiskehon solusta. Tiesitkö, että rikki on välttämätön kehon rakennusaine, joka huolehtii mm. solukalvojen joustavuudesta ja läpäisykyvystä, jonka seurauksena ravinteet ja kuona-aineet liikkuvat vapaammin elimistossä. Rikki korjaa ja uudistaa myös vahingoittuneita soluja, kudoksia ja elimiä. Siis sen tärkein tehtävä ihmiskehossa on tuottaa hyviä ja terveitä uusia soluja!

Jos haluat tietää tieteellisemmin mitä MSM-jauhe (tai usein väärinkirjoitettuna “SMS-jauhe”) on, niin se tulee seuraavasta sanahirviöstä: metyylisulfonyylimetaani, (metyyli sulfonyyli metaani, tai dimetyylisulfoni). Kun metyylisulfonyylimetaani on puhtaassa muodossa, niin se on silloin hajuton, melko kitkeränmakuinen valkoinen kidemäinen aine. Tätä siis esintyy luontaisesti ihmiskehossa, eli se ei ole millään tavalla keinotekoinen aine, kuten esimerkiksi useimmat lääkkeet ovat.

Elimistö tarvitsee MSM:ää erityisesti entsyymitoiminnan sekä hormonitasapainon että happo-emästasapainon ylläpitoon ja sen takia se on yksi suosituimmista ja käytetyimmistä superfoodeista Suomessa.

Mitä eroa on OptiMSM-jauheella ja MSM-jauheella?

OptiMSM on siis MSM-jauhe, joka on laadukkaampi versio tavalliseen MSM-jauheeseen verrattuna. Usein Opti-MSM on valmistettu nelinkertaisen tislausmenetelmän avulla, jolloin jauheesta saadaan puhdasta 99.9% MSM-jauhetta. Tämä tarkoittaa sitä, että sen vaikuttavuus on parempi ja silloin myös pienempi annostus on riittävä. Lisäksi Opti-alkuisten tuotteiden laatua ja puhtautta on valvottu tarkasti. Sen takia suosittelen aina hankkimaan OptiMSM-jauhetta. Katso täältä mihin hintaan tuotteita myydään.

MSM-jauheen hyödyt

Tämä on siitä mielenkiintoinen superfood, että sillä on harvinaisen pitkä lista hyötyjä. Seuraavassa tärkeimpiä hyötyjä ja terveyttä edistäviä vaikutuksia.

 • Parempi liikkuvuus, parantaa solujen joustavuutta
 • Parempi iho, auttaa säilyttämään ihon ja sidekudosten kollageenisäikeet kimmoisina ja tukee ihon elastisuutta)
 • Myrkyt poistuvat tehokkaammin elimistöstä (pehmentää solujen seinämiä, jolloin myrkyt huuhtoutuvat paremmin pois elimistöstä)
 • Ravinteet imeytyvät tehokkaammin (ravinteiden pääsy soluihin tehostuu parantuneen soluaineenvaihdunnan ansiosta)

Muita havaittuja hyötyjä:

 • Vähentää nivelkipuja (on mahdollistanut juoksemisen asfaltilla tai kovilla kivipinnoilla).
 • Vahvemmat kynnet.
 • Paksummat ja tuuheammat hiukset sekä nopeampi hiusten kasvu
 • Vähentänyt niskakipuja ja päänsärkyjä.
 • Edistänyt palautumista harjoittelusta.
 • Stressi on vähentynyt.
 • Poistaa selluliittia.
 • Rintojen kasvu naisilla, eli tosin sanoen “isommat tissit”.
 • Aineenvaihdunnan tehostuminen ja laihtuminen.

Kiiltävät, pitkät ja paksut hiukset, tasaisempi iho ja rintojen kasvu – Paljon hyötyjä naisille

Nainen, jolla kaunis ja luonnollinen iho

Miten yksi aine voikin auttaa niin moneen naisellisuuteen vaikuttavaan tekijään? Ehkä siitä on vain nykyisin niin paljon puutetta, että naiset joutuvat panostamaan enemmän ihonhoitoon, käyttämään hiustenpidennyksiä ja jopa harkitsemaan rintojen suurennusleikkausta. Ennen radikaaleja päätöksiä kannattaa aina testata, mitä luontoäidillä on annettavaa.

Se myös edesauttaa huomattavasti kynsien ja hiusten kasvua sekä tervettä ihoa. Sen ansiosta ihosta tulee pehmeämpi, elastisempi ja terveemmän näköisempi. Lisäksi MSM voi poistaa myös paikallista arpikudosta sekä vähentää selluliittia, sillä se auttaa säilyttämään sidekudoksien kollageenisäikeet kimmoisina.

MSM-jauhe ja sen puhtaampi muoto OptiMSM kannattaa laittaa ehdottomasti ostoslistalle, jos hiuksissasi, ihossasi tai rinnoissasi on mielestäsi jotain parannettavaa.

Miten orgaaninen rikki voi vaikuttaa rintojen kasvuun?

"Isommat tissit" ja rintojen kasvu luonnollisestiTästä asiasta ei olla tehty riittävän laajaa tutkimusta, että oltaisiin pystytty selittämään mikä MSM:ssä on se tekijä, joka edistää naisten rintojen kasvua. Ehkä suurin syy on siinä, että tätä orgaanista rikkiä ei voida patentoida ja sen takia kalliin tutkimuksen teettäminen ei välttämättä ole taloudellisesti kannattavaa. MSM:n, eli metyylisulfonyylimetaanin on aiemminkin huomattu vaikuttavan rintojen kasvuun ja sen lisäksi myös sen on havaittu ehkäisevän rintasyöpää (kts. tutkimuksen raportti englanniksi täältä tai täältä).

Kokemuksia tästä on puolesta ja vastaan:

“En kyllä ole itse saanut suurempia rintoja, vielä. En kuitenkaan ikinä lopettaisi MSMn käyttöä ihan pelkästään sen muien hyötyjen takia. Parempi kauniimpi iho, vähemmän finnejä. Vahvemmat kiiltävämmät hiukset. Kynnet kasvaa vauhdikkaammin. Treeneistä palautumisen ero on kamala ilman MSM!”

“Täälläkin yksi nainen jonka rinnat on pullistuneet MSMllä. Käytön ”haittapuoli” näin opiskelijabudjetilla on uusien rintaliivien ostolla juoksu.”

“MSM on tuote, jonka käyttö tekisi kaikille hyvää, etenkin naisille. Johtuen juurikin vaikutuksista rintohin, ihoon,niveliin että kynsiin (nuo siis asioita, joihin olen itse huomannut MSM:n vaikuttavan).”

“Aloin käyttämään MSM -jauhetta juhannuksen jälkeen, aloittaen ½tl / päivä ja pikkuhiljaa nostaen määrää niin, että nyt vedän n 1½tl / pv. Jo lyhyessä ajassa olen huomannut, että ihoni on parempi, nivelten naksuminen on vähentynyt sekä kynnet kasvavat nopeammin.. unelma tuote tällaiselle urheilevalle alle kolmekymppiselle naiselle. Kivana pikkulisänä olen myös huomannut, että rinnat on muuttuneet terhakammaksi.”

Yksi asia, mikä kannattaa huomioida rintojen kasvuun liittyen on se, että tarvitseeko MSM:n lisäksi käyttää muita lisäravinteita. Useimmin hyvien tulosten yhteydessä MSM-jauhe on otettu C-vitamiinilisän (esim. Camu Camu) kanssa.

Katso OptiMSM:n hinnat!

Muita hyötyjä ja kokemuksia OptiMSM:stä tai MSM-jauheesta

Kuvassa kidemäinen OptiMSM-jauhe teelusikassa

OptiMSM:ää on käytetty moniin eri tarkoituksiin sen tulehdusta ehkäisevän vaikutuksen sekä kehon happamuutta vähentävien ominaisuuksin takia. MSM:ää on myös hyödynnetty hoitamaan ummetusta ja ruuansulatushäiriöitä. 

“Itselläni on myös nivelrikko. Aloin käyttämään opti-MSM jauhetta. Yhtäkkiä huomasin, että polviini ei satu, kun tulen portaita alaspäin. Aikaisemmin se oli kivuliaampaa.”

“Poikani akne rauhottui opti-MSM jauheella.”

“MSM ja magnesium kuuluvat ehdottomasti päivittäiseen käyttöön. Urheilun ohella msm notkistaa kroppaa, karvat ja kynnet kasvaa.”

Yhteenvetona voidaan huomata kuinka moni suomalainen on saanut apua näistä tuotteista. YLE on myös uutisoinut orgaanisen rikin hyödyistä (https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/02/26/omalaakarin-vastaanotto-2622014).

Mistä tätä kannattaa oikein ostaa? Katso päivitetty hintavertailu täältä artikkelin lopusta.

Näihin sairauksiin MSM:n on todettu auttavan

 • Nivelrikko ja nivelreuma
 • Fibromyalgia
 • Lihaskipu ja lihasten jäykkyys
 • Krooninen väsymysoireyhtymä (myalginen enkefalomyeliitti)
 • Vanhenemiseen liittyvät oireet ja vaivat
 • Lihavuus
 • Rasvamaksa (alkoholista riippumaton)
 • 2-tyypin diabetes
 • Allergiat sekä astma
 • Aasennus ja mielialahäiriöt

MSM-jauheen haitat ja sivuvaikutukset

MSM haittavaikutukset ovat aika vähissä, niin kuin monilla muillakin täysin luonnollisilla aineilla. Merkittävin asia, joka kannattaa huomioida käytön aloituksen yhteydessä on se, että suurilla annoksilla aloittaminen voi aiheuttaa kehon puhdistusreaktioihin liittyvää pahoinvointia, hetkellistä ripulia tai päänsärkyä. Katso sopiva suositeltu annostus tämän artikkelin lopusta.

MSM-jauheen käyttö ja annostus

Jos et ole käyttänyt Opti-MSM:ää aiemmin, kannattaa sen käyttö aloittaa pienillä annoksilla. Tämä varmuudeksi sen takia, koska usein puhtaat ja tehokkaat ravinteet voivat aiheuttaa aluksi puhdistusreaktioita (yleisimmin pahoinvointi, löysä maha tai päänsärky). MSM:n puoliintumisaika ihmiskehossa on 12 tuntia, joka tarkoittaa sitä että annoksia kannattaa ottaa kahdesti päivään niin, että puolittaa päiväannoksen.

Annostus:

 • Suositusannos on noin puoli teelusikallista (3 grammaa) kahdesti päivässä (aamuin illoin).
 • Teraupeuttinen annos voi olla jopa 3 rkl vuorokaudessa.

Aloita siis maltilla ja kasvata annosta pikkuhiljaa sellaiseksi, joka sinulle sopii parhaiten. Noin 1-2 kuukauden päivittäisen käytön jälkeen on hyvä pitää 1-2 viikon tauko, jonka jälkeen sen voi aloittaa alusta.

MSM:n käyttöä ei suositella raskaana oleville sekä imettäville äideille. Tämä suositus on annettu, sillä MSM:n vaikutuksesta toksiinit siirtyvät soluista nopeammin eteenpäin muodostaen kehoon puhdistusreaktion ja näin sikiö sekä äidinmaitoa saava lapsi voi joutua käymään läpi saman puhdistusreaktion kuin MSM:n nauttija, eikä se ole terveellistä niin pienelle lapselle.

Minkä kanssa nauttia?

Koska MSM-jauheen maku on kitkerä, niin sitä ei kannata sekoittaa veteen ja nauttia sellaisenaan. Kokeile mieluummin sen sekoittamisesta appelsiinimehuun ja lisää joukkoon C-vitamiinilisää. Toinen vaihtoehto on lisätä MSM smoothien sekaan, jossa se ei maistu yhtään. Tärkeintä on löytää itselle sopiva tapa nauttia MSM-jauhe päivittäin, niin että siitä tulee tapa, koska vain sen avulla kaikki hyödyt ovat saavutettavissa.

Kuinka nopeasti msm vaikuttaa?

Useimmiten vaikutukset näkyvät 1-2 viikon sisällä säännöllisen käytön aloituksesta. Jos sinulle tulee puhdistusreaktioita, niin silloin vaikutus voi näkyä jopa ensimmäisen kerran jälkeen. 🙂

Mistä ostaa?

MSM-jauheen hinta vaihtelee eri valmistajien ja niitä myyvien kauppojen mukaan. Alla on taulukko varmasti laadukkaista tuotteista ja edullisista verkkokaupoista, joista niitä voi hankkia. Olemme listanneet edullisimmat ostospaikat, jotka varmasti myyvät laadukkaista raaka-aineista valmistettuja tuotteita.

KauppaTuoteKokoHinta 
FitnessFirstFoodin OptiMSM + C Suosikki!250 g16,92 €Katso!
FitnessFirstFoodin OptiMSM Suosikki!850 g26,21 €Katso!
FitnessFirstOptiMSM400 g13,90 €Katso!
Hyvinvoinnin.fiPuhdistamo OptiMSM250 g12,95 €Katso!
FitnesstukkuCocovi OptiMSM250 g12,95 €Katso!
Hyvinvoinnin.fiPuhdas+ OptiMSM250 g8,95 €Katso!
Hyvinvoinnin.fiFoodin OptiMSM200 g9,95 €Katso!
Hyvinvoinnin.fiPuhdistamo Premium MSM + C200 g24,95 €Katso!

Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Sivuston käyttötiedot lähetetään Googlelle. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sulje